Objednávejte na tel. 777 623 895 (den předem)

Blog

Chutné a inspirativní čtení z MILANOvi kuchyně až k vám na pracovní stůl.


O chřestu a o tom, jak jsme ho zkusili sklízet

Chřest - královská zelenina, která máš náš respekt a milujeme ji

Jsme pyšní na náš medovo-hořčicový dressing

Často se nás ptáte, jak vlastně děláme ten medovo-hořčicový dressing. Máme pro vás recept a ještě historku o vzniku této dobroty.

Pohádka o neslušných těstovinách Puttanesca + recept

Než si povíme pohádku, tak si řekneme, co ta puttanesca vlastně znamená. Hm... jak to říct slušně... Puttana znamená v italštině.... lehká děva..trefných českých ekvivalentů vás jistě napadá spoustu. Ale my zůstaneme u tohoto.

Proč nebereme stravenky

Jakákoliv ekonomická témata či politická vyjádření na naše stránky nepatří. Dnes jsme udělali výjimku.

Více než 700 podniků po celém světě už podporuje Itálii prodejem špaget All´Amatriciana

Následujících 14 dní se připojujeme ke světové iniciativě na podporu lidem postiženým zemětřesením v Itáli. Za každou porci špaget věnujeme 20 Kč na podporu města Amatrice. 10 Kč věnujete vy a 10 Kč věnujeme my.

Našich 8 nej ze Sicíle - 2.část

Pokračování článku o dovolené na Sicílii. Tentokrát o palmách, krásných plážích, špíně i kiteboardingu

Našich 8 nej ze Sicíle - 1.část

Shrnutí toho, co se nám na Sicílii líbilo. Proč Sicilané tolik troubí? Co ze sicilské kuchyně nám chutnalo? Víno a káva nemohou chybět..

Nejoblíbenější jídla za minulý týden

Která jídla jste si minulý týden objednávali nejčastěji a která naopak nejméně?

Jak jsme zvládli první dubnový týden?

Uff, je za námi první ze čtyř týdnů bez naší Evičky?

V dubnu bude všechno trochu jinak

I když bude duben trochu speciální, o vaše obědy určitě nepřijdete. V tomto článku se dozvíte, proč jsme se zrovna v dubnu rozhodli dělat změny.

Limoncello si můžete vyrobit i doma - je to tak jednoduché

Zachutnal vám italský citrónový likér. Víte, že je neuvěřitelně jednoduchý na výrobu. Avšak má to jeden háček.

Slanina vs.pancetta

Všimli jste si, že v popisu našich jidel se poprvé objevil výraz „pancetta“ (čti: pančeta), ačkoliv doposud jsme používali jen název slanina? Proč?

Retro nabídka -jídla, která v nabídce už nejsou, ale rádi na ně vzpomínáte

Občas do jídelníčku zařadíme něco z jídel, která jsme kdysi vařili.

12 kroků k bestselleru - Milano salát

Víte kolik péče potřebuje Milano salát? Kolik pečlivých pohybů/kroků je nutné udělat, abyste si mohli vychutnat Milano salát?

Šalvějové máslo - JAK NA TO

Šalvějové máslo dodá jídlu jedinečnou chuť.

Nakládáme sušená rajčaty odrůdy San Marzano

Rozdíl mezi kupovanými a námi naloženými rajčaty je obrovský.

Jak vypadá vaření v britské restauraci Prezzo?

Měli jsme jedinečnou příležitost podívat se do kuchyně britské restaurace Prezzo, která nabízí italská jídla. Jak se nám tam líbilo? Jak vypadá kuchyně? Co vaří?

Naše bylinková zahrádka

Co může jídlo dochutit lépe než čerstvé bylinky?

Letošní sbírání medvědího česneku

Nejsilnější jarní bylinka i na našem jídelníčku

Je těžší naplnit reklamní slogan nebo salátovou mísu?

Už se vám to někdy stalo? Ráno u vás zazvoní váš zákazník, který si přijel vyzvednout objednaný snídaňový catering pro 25 lidí. Je na něm vidět jak se těší, až dobře vybraným cateringem od Milana ohromí své kolegy.

Gorgonzola - nic se jí nevyrovná

Chuť tohoto sýru je prostě jedinečná, a proto ho milujeme a často používáme do našich jídel.

Fenykl - proč ho Italové milují?

Italové ho používají opravdu hojně ve všech různých úpravách. Ale proč a co o něm vůbec víme?

Kdo dělá ty fantastické cheesecaky, dorty a košíčky?

Každý týden pro vás máme nějakou sladkou tečku v podobě dezertu. Kromě tiramisu, které je naším dílem, pro nás tyto dobroty připravuje jedna šikovná osoba.

Veselá příprava RAGÚ NA PORTSKÉM VÍNĚ

Tento recept pochází z krásné oblasti Jižního Tyrolska. Milano tam několik let pracoval a mimo pěkných vzpomínek si také odnesl tento recept.

< předchozí 12... další > 

(celkem 33 položek )

Objednávejte na tel. 777 623 895 (den předem)