https://www.traditionrolex.com/36
Jak vypadá vaření v britské restauraci Prezzo? | Milano Brno
https://www.traditionrolex.com/36
  Košík je prázdný / 0 Kč

Jak vypadá vaření v britské restauraci Prezzo?

Měli jsme jedinečnou příležitost podívat se do kuchyně britské restaurace Prezzo, která nabízí italská jídla. Jak se nám tam líbilo? Jak vypadá kuchyně? Co vaří?

Jak vypadá vaření v britské restauraci Prezzo?

Těch pár dní strávených v Anglii bylo nádherných. Vyšlo nám počasí i návštěva u naší kamarádky Denisky v malebném městečku Ely nedaleko Londýna. Úžasná byla i návštěva u Milanových příbuzných, kteří už jsou praví britové.

Díky Denisce, která pracuje v restauraci Prezzo, jsme měli jedinečnou možnost nakouknout do anglické kuchyně i přípravy jídel. Prezzo je síť restaurací s italským jídlem a provozuje více než 200 poboček po celé zemi. http://www.prezzorestaurants.co.uk/

Do restaurace jsme dorazili kolem 11 hodiny dopoledne. Zatímco v Čechách jsou v tuto dobu kuchaři ve fázi absolutního šílenství a adrenalin běží na plné obrátky, v Prezzu byly v tuto dobu ještě vypnuté sporáky, vše čisté a netknuté. Určitě víte, že anglické obědy jsou většinou jen ve formě sendvičů nebo malých obědů. Hosté už přicházeli a kuchaři stále nikde. Zajímavé..:)

Milano: "Větší kuchyni jsem měl snad i v autě."

Šokem byl malinkatý prostor v kuchyni. Čekali jsme řadu konvektomatů, sporáků, přípravných stolů a ono nic. Ale vysvětlilo se to velmi brzy. Kuchaři jídla nevaří, nedochucují a ani nevymýšlí. Kuchaři totiž jídla vlastně jen skládají k sobě a ohřívají. Mají sáček předvařených špaget, plechovku s rajčatovou omáčkou, sáčky s nakrájenou zeleninou, plata ochucených a nakrájených mas, sáčky naplněné nakrájeným salátem a konečně také hotové pizza těsto. Takže kuchaři jsou spíše takoví ohřívači jídel, kteří naskládají jídlo na talíř podle připravené šablony.  (U nás takto pracuje např. pražské Grosseto).

Britská jídla italského stylu

Nicméně z jídelního lístku na nás kouknou jídla, které mají velké množství chuťových přísad, což mají angličané rádi. Jenže jak v Itálii, tak i u nás dáváme přednost jednoduché chuti, aby vynikla ta ingredience, na které je jídlo postaveno.  My se snažíme nepřesáhnou tři ingredience, přičemž jedna je hlavní. Angličané si navíc k pizze nebo špagetám přisypou ještě hranolky.  To asi nepochopíme...

Káva a dezert

Cappuccino nás bohužel nepotěšilo, mléko plné velkých vzduchových bublinek a navíc posypané čokoládou.  Kdo má rád čistou chuť kávy ví, že na kvalitní nápoj čokoláda prostě nepatří.  Vynahradil nám to fantastický smentanový dezert se slaným karamelem, podávaný zmražený, takže to bylo něco mezi zmrzlinou a dezertem. Hodně zajímavé.

Prezzo v Ely má také dokonalou pozici vedle katedrály, servis v restauraci je na velmi vysoké úrovni a jejich marketing a nápady jsou velmi dobře promyšlené. Například  to, že si můžete objednat buď porci Classic (třeba porci těstovin) nebo si můžete objednat o něco dražší porci Light. Půl talíře těstovin a půl talíře zeleniny. O něčem takovém už nějaký čas přemýšlíme, ale zatím nevíme, jak to zrealizovat.  Mají ještě spoustu dalších mini vychytávek, díky kterým se jim daří udržet enormní zájem hostů.

 

A co MILANO?

Byli jsme tak trochu nesví, že my, taková malá rodinná firma bychom s jídly  těžko konkurovali. Ale poté, co jsme měli možnost vidět i zkusit, můžeme s jistotou říct, že naše jídla se s těmi anglickými rozhodně mohou poměřit.

Vloženo Od