12 kroků k bestselleru - Milano salát
Víte kolik péče potřebuje Milano salát? Kolik pečlivých pohybů/kroků je nutné udělat, abyste si mohli vychutnat Milano salát?
Salát pro "masožravce"
Když si vzpomeneme na to, jak vznikal Milano salát z naší stálé nabídky, musím se pousmát. Potřebovali jsme nějaký salát pro naše "masožravce". A že jsme jim tedy dopřáli. I maso i slanina a k tomu všemu u tohoto salátu jsme poprvé použili medovo-hořčicový dressing. Že to bude dlouhodobě nejprodávanější věc v naší nabídce, to jsme vůbec netušili.
Přimáčknout a cvak. Ach jo.
Kolikrát nás u spousty jídel mrzí, že tu krásu musíme zavřít do krabičky. Ta navrstvená krása čerstvých a barevných ingrediencí, která většinou hodně převyšuje krabičku... a pak PŘIMÁČKNOUT A CVAK a je to.
Spoustu vrstev, jasná pravidla
Všimli jste si, že každá ingredience má svoje pevné místo, ani o centimetr vlevo nebo vpravo? Je to docela geometrie:) Například umístění malého kousku salátu lollo rosso, který jídlo na svém konci překrásně "rozsvítí". Jasná pravidla, na které Milano pořád dohlíží. A ani po letech nepoleví, takže při kontrole vždy ještě postrčí kousky masa nebo krutonků na svoje místo přesné místo, byť jen o milimetr.
-
Krok 1 - 3 - základ a křup
Nachystáme krabičku, do ní vložíme mix listových salátů (ledový salát, lollo roso, rukola).
-
Krok 4 - 6 - chce to trochu chuti
Přidáme náš medovo-hořčicový dressing, dodáme první vrstvu kukuřice a rajčat.
-
Krok 7 - 9 - maso, maso, maso - na šesté a desáté hodině
Tady je vrstva pro "masožravce".
Opečené kuřecí kousky jsou ve spodní části (na šesté hodině), v pravé horní části (na druhé hodině) je slanina a v lévé horní části (na desáté) jsou krutony. Vše přesně a nikdy jinak.
Krok 9 - 12 - styling, aby to byl krasavec
A finále. Vždyť jíme i očima! Lollo roso v levém rohu. Nikdy nesmí chybět. Krásně salát rozsvítí. Rajčata a kukuřice dodají barvu a rukola nás zavede blíž k Italii.
Jednoduché, že?:)
Tak a pak už je přimáčknout víčkem a fičí to k vám:)