Jak na tu záludnou polentu?
Grilovaná polenta nám dala trochu zabrat. Opravdu není jednoduché ji udělat, tak aby opravdu chutnala. Podle ohlasů to vypadá, že ta naše je opravdu skvělá.
Jak na tu záludnou polentu?
Grilovaná polenta nám dala trochu zabrat. Opravdu není jednoduché ji udělat, tak aby opravdu chutnala. Podle ohlasů to vypadá, že vám chutná.
Letěla do koše...
Naše první pokusy letěly do koše, protože jsme kaši málo dochutili a hodně zahustili. Teď už známe ideální poměr. Pro domácí použití je to jeden hrnek polenty a 4 hrnky vody. Polenta je kaše z kukuřičné krupice. Hlavní je, polentu dostatečně dochutit. My do kaše přidáváme vypečenou pancettu, tymián a rozmarýn. A důležité je také nakonec přihodit máslo! To všechno dělá z té kukuřičné hmoty výbornou věc. Ale to nejlepší nakonec. Všichni ocení to, že před tím, než polentovou kaši dáme do trouby, tak ji bohatě posypeme parmezánem, ozdobíme bazalkou, rajčaty a cuketou. A šup s ní do tepla. Pak už jen do chladu a druhý dem můžete krájet dle libosti.
Výborně se hodí jako příloha k masu nebo na ranní snídani, třeba s vejci. Prostě fantazii se meze nekladou!
Dobrou chuť přeje Květina a Milano