Jsme pyšní na náš medovo-hořčicový dressing
Často se nás ptáte, jak vlastně děláme ten medovo-hořčicový dressing. Máme pro vás recept a ještě historku o vzniku této dobroty.
Tento dressing nám dal trochu zabrat. Pečlivě jsme ho zamíchali, ale on se nám stále rozděloval na dvě vrstvy a i při velmi, velmi důkladném míchání se k našemu údivu vydělily opět dvě vrstvy (vrstva oleje a vrstva medu s hořčicí). A tak jsme míchali a míchali až do druhého dne, kdy nás navštívil rodinný přítel. Velmi dobře nám poradil a my jsme konečně našli ten správný poměr ingrediencí.
Tu pikantní chuť zajišťuje dijonská hořčice, která je známá svou pikantní ostrou příchutí, někdy až silně pálivou. Je vyráběna z hnědého nebo černého hořčičného semene, bílého vína, grapefruitového moštu a další směsi koření.
Medovo-hořčicový dressing najdete u Milano salátu a často se objevuje i u týdenních specialit. Pokud ho dáváme k jídlum s lososem, tak do něj přidáváme kopr a pokud s masem, tak hrubozrnnou hořčici.
Recept:
- 90 g medu
- 8 g citrónové šťávy
- 4 g soli
- 60 g dijonské hořčice
- 1 dcl slunečnicového oleje
- Petržel/kopr
Smícháme všechny ingredience, kromě oleje. Ten postupně přiléváme a mícháme a mícháme..
Medovo-hořčicový dressing
Společná příprava - Milano + Květina v akci