Limoncello si můžete vyrobit i doma - je to tak jednoduché
Zachutnal vám italský citrónový likér. Víte, že je neuvěřitelně jednoduchý na výrobu. Avšak má to jeden háček.
Proč si vyrobit vlastní likér?
Je to tak jednoduché, až vás to překvapí. My jsme ho například věnovali jako dárek nebo vzali s sebou na dovolenou jako perfektní zpestření nekonečně nudného sortimentu alkoholických nápojů, které používáme stále dokola. Také jsme limoncello používali jako základ míchaného drinku s ledovým espressem a smetanou. Všechno mělo mega úspěch!
Má to však háček..
Avšak jedna věc je naprosto zásadní a nejdůležitější. A to je kvalita citrónů. Musíte mít štěstí a sehnat ty nejlepší. Vždy používáme citróny v biokvalitě a chemicky neošetřené. Mimochodem, vůbec nejlepší by byly citróny z jihoitalského pobřeží Amalfi. Ale ve vetšině supermarketů najdete citróny v kvalitě BIO, které mohou být krásné a vońavé.
Jak na to?
Jednoduše vezmete citróny a okrájíte jejich kůru. Pozor na bílé hořké části! Ponoříte je do alkoholu a necháte 6 dní louhovat na tmavém místě. Den sedmý si připravíte rozvar z cukru a vody, který přidáte k citrónům a alkoholu. Ještě vydržte aspoň jeden den a můžete přecedit. Nicméně už ochutnávky v průběhu louhování jsou zajímavé.
- 6 – 7 velkých bio citrónů
- 1 litr čistého 80% alkoholu nebo vodky
- 5 hrnků (1250ml) vody
- 3 hrnky (700gr) cukru
Recept ze skvělého: http://theitaliandishblog.com
Napište nám, jestli jste ho vyzkoušeli a jaký úspěch měl tento likér u vás doma.
Limoncello si můžete udělat i doma - je to tak jednoduché
Limoncello si můžete udělat i doma - je to tak jednoduché