Marinovaná červená řepa - jak na to
Jak připravit řepu, aby byla chutná a ani v nejmenším nepřipomínala řepu ze školních jídelen.

Už asi víte, že červená řepa je velmi zdravá, no ale pro jistotu to ještě zopakujeme!
A proč je tedy tak zdravá?
podporuje peristaltiku střeva, čímž odstraňuje zácpu, odstraňuje z těla jedovaté látky, zesiluje stěny cév, zpevňuje pokožku, aktivuje tvorbu červených krvinek
zlepšuje využití bílkovin, bojuje proti mikózám a má další a další pozitvní účinky na naše zdraví..
Ale jak ji upravit aby nám nepřipomínala tu nenáviděnou, školní, zavařenou řepu?
My jsme zvolili tento postup:
-
Řepu uvaříme al dente (prostě tak, aby nebyla úplně na kaši), oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Dále si připravíme marinádu z olivového oleje, pomerančové kůry, medu, vinného octa a soli. Tu skvělou vůni dodá marinádě pomerančový tymián, který nám roste na zahradě (nemusí být).
-
Do této marinády dáme připravenou řepu a necháme uležet nejlépe přes noc.
- Přidáme slaný sýr a opražená slunečnicová semínka.
Tuto kombinaci můžete třeba použít na opečené chlebíky jako pohoštění.
Nemáte tolik času na přípravu?
Kdo si chce ochutnat něco jiného a zároveň nemá tolik času na přípravu, může zkusit tuto super rychlou variantu: Kupte vařenou vakuovanou řepu, nakrájejte, polejte olivovým olejem, do kterého jste vmíchali rozmačkaný česnek a máte za pět minut hotovo:)