Nakládáme sušená rajčaty odrůdy San Marzano
Rozdíl mezi kupovanými a námi naloženými rajčaty je obrovský.
Ten rozdíl je nejen chuťový, ale můžete ho i vidět. Tahle rajčata mají úplně jinou chuť než rajčata kupovaná. Jsou masitá a hodně slaná - až vás to možná překvapí. Ale když zavřete oči, ucítíte vůni moře (tak to alespoň tvrdí Milan).
Nejlepší odrůda rajčat SAN MARZANO
Jedná se o jednu z nejkvalitnějších odrůd rajčat San Marzano pěstovanou v Jižní Itálii. Právem jsou tato rajčata paprikového tvaru kuchaři považována za jedny z nejlahodnějších na světě. Před sušením se ručně překrojí a dostatečně posypou mořskou solí. Poté jsou sušena ostrým jižanským sluncem a vzduchem.
Nakládání rajčat
Rajčata jsme dostali v suchém stavu. Nádherný pohled. Když je podržíte, na rukách vám zůstanou slané otisky. Prvním úkolem bylo zbavit je té hodně slané chuti. Mírným vařením spolu s jablečným octem a propláchnutím se to podařilo. Na naložení jsme použili jen samé kvalitní potraviny: oregano, česnek, kapary, chilli papričky, řapíkatý celer, mrkev a kvalitní olivový a slunečnicový olej. A marinování může začít. Zase je to práce, která nás baví a při pohledu na tyto rudé krasavce nám srdce plesá!
Sušená rajčata najdete například na špagetách se sicilským pestem v naší nabídce italských jídel.http://milanobrno.cz/cz/italske-obedy
Chutnají jinak a chutnají lépe!
Sušená rajčata
Sušená rajčata odrůzdy San Marzano - mercedes mezi rajčaty