Naše bylinková zahrádka
Co může jídlo dochutit lépe než čerstvé bylinky?
Máme to štěstí, že vlastníme zahradu a na ní můžeme pěstovat nejrůznější bylinky. Ale ještě větší štěstí je to, že máme báječnou
sousedku, která nám s pěstováním poradí a pomůže. Bez ní bychom byli dost ztracení. V oblasti zahrádkaření jsme totiž znační amatéři.
Naše bylinné stálice
Bylinková zahrádka se osvědčila nejlépe. Rostou nám tu stálice - jako třeba petrželka plocholistá – žádná kudrnka! Ta dodá
chuť jak čerstvému pestu, tak slanému sýru a rozzáří každé jídlo svojí krásnou barvou.
Velký prostor věnujeme také rukole, která zatím ještě není zasetá,
ale už se na ni chystáme. Minulý rok to sice nebyla žádná krasavice, ale svoji nedokonalost při
domácím pěstování nám vynahradila parádně štiplavou chutí, kterou v domácím
pestu každý ocení. Rozmarýn je zase perfektní do boloňské omáčky.
Něco nového v zahrádce
Tymián zatím využíváme jen na přípravu míchaných letních nápojů. Letos jsme také poprvé zasadili nádhernou šalvěj
lékařskou (jistě si pamatujete z Dívky na koštěti: „neboli babské ucho“) Plánujeme pro vás nějakou dobrotu se šalvějovým
máslem.
Máta zatím pomalu vykukuje, ale brzy jí budou celé lány. Přebytky sušíme na zimu. Milano mátový čaj miluje, zatímco Květina dává přednost meduňkovému.
Tak a teď si můžete vychutnávat jídlo s vědomím, že to nejlepší pro vás sklízíme čerstvé.
Naše bylinková zahrádka
Co dá jídlu tu nejlepší chuť? No přece čerstvé bylinky.