Šalvějové máslo - JAK NA TO
Šalvějové máslo dodá jídlu jedinečnou chuť.
Jak na to:
- Základem vašeho snažení je kvalitní máslo.
- Nakrájíme kousky hebké šalvěje a orestujeme ji spolu s česnekem na másle, abychom z ní dostali co nejvíce chuti.
- Po orestování necháme vychladnout a smícháme s máslem
- Přidáme sůl
- Zabalíme do fólie nebo nalijeme do formiček a necháme vychladit
Výborně se hodí k dýni, batátům, cuketě, ale i k rybě a masu. V italské kuchyni se často používá k doplnění raviol.
Šalvěj:
Kdo si pamatuje známý český film, kde figurovala šalvěj přeslenitá neboli babské ucho? Šalvěj je známá svými dezinfekčními účinky, pomáhá při bolestech žaludku, při bolestech v krku atd. Existuje také šalvěj divotvorná, obsahuje halucinogení látky, vůně se podobá marihuaně. Tu ale v nabídce zatím nemáme.
My připravujeme například RIZOTO SE SE SLANINOU A ŠALVĚJOVÝM MÁSLEM v TÝDENNÍCH SPECIALITÁCH.
Vloženo
Od
Milano Brno