Veselá příprava RAGÚ NA PORTSKÉM VÍNĚ
Tento recept pochází z krásné oblasti Jižního Tyrolska. Milano tam několik let pracoval a mimo pěkných vzpomínek si také odnesl tento recept.

Recept na ragú je přeci jen časově trochu náročnější, takže pokud máte volnou sobotu nebo neděli, udělejte si pohodu a můžete začít. Do pokrmu patří například portské víno, takže můžete si vaření zpříjemnit tak jako my. Celý postup vychází z Milanovy oblíbené kuchařky So kocht Sudtirol (Takhle vaří Jižní Tyrolsko). Pro tento pokrm se nejlépe hodí zvěřina, ale můžete použít i jiné maso, které máte nejraději.
Na 4 porce potřebujeme:
800 g masa (jakéhokoliv nejlépe zvěřiny)
80 g uzený špek
100 g cibule
60 g mrkev
60 g řapíkatý celer
20g mouka hladká
50 ml olej
1 lžíce rajčatového protlaku
200 ml červené víno
80 ml portské víno
1 l vývaru
1 lžíce brusinek
1 bobkový list
větvička rozmarýnu
větvička tymiánu
4 kuličky jalovce
½ lžičky hořčice
Sůl, pepř
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Orestujeme na oleji do hněda a zaprášíme moukou. Opět restujeme. Přihodíme nakrájenou zeleninu, špek, rajčatový protlak a restujeme. Zalijeme vínem i portským vínem a vaříme, dokud se nám vína neodpaří. Zalijeme vývarem a dochutíme kořením. Dusíme do měkka. Nakonec přidáme hořčici a brusinky.
VESELÁ PŘÍPRAVA RAGÚ
JAK PŘIPRAVIT RAGÚ A POBAVIT SE