https://www.traditionrolex.com/36
Veselá příprava RAGÚ NA PORTSKÉM VÍNĚ | Milano Brno
https://www.traditionrolex.com/36
  Košík je prázdný / 0 Kč

Veselá příprava RAGÚ NA PORTSKÉM VÍNĚ

Tento recept pochází z krásné oblasti Jižního Tyrolska. Milano tam několik let pracoval a mimo pěkných vzpomínek si také odnesl tento recept.

Veselá příprava RAGÚ NA PORTSKÉM VÍNĚ

Recept na ragú je přeci jen časově trochu náročnější, takže pokud máte volnou sobotu nebo neděli, udělejte si pohodu a můžete začít. Do pokrmu patří například portské víno, takže můžete si vaření zpříjemnit tak jako my. Celý postup vychází z Milanovy oblíbené kuchařky So kocht Sudtirol (Takhle vaří Jižní Tyrolsko). Pro tento pokrm se nejlépe hodí zvěřina, ale můžete použít i jiné maso, které máte nejraději.

 

Na 4 porce potřebujeme:

800 g masa (jakéhokoliv nejlépe zvěřiny)

80 g uzený špek

100 g cibule

60 g mrkev

60 g řapíkatý celer

20g mouka hladká

50 ml olej

1 lžíce rajčatového protlaku

200 ml červené víno

80 ml portské víno

1 l vývaru

1 lžíce brusinek

1 bobkový list

větvička rozmarýnu

větvička tymiánu

4 kuličky jalovce

½ lžičky hořčice

Sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Orestujeme na oleji do hněda a zaprášíme moukou. Opět restujeme. Přihodíme nakrájenou zeleninu, špek, rajčatový protlak a restujeme. Zalijeme vínem i portským vínem a vaříme, dokud se nám vína neodpaří. Zalijeme vývarem a dochutíme kořením. Dusíme do měkka. Nakonec přidáme hořčici a brusinky.


 

Vloženo Od