Víte, co dělá Schwarzwaldskou šunku tak lahodnou?
Proč tak voní, jaké koření se používá při sušení této speciality?
Z jakého masa se šunka připravuje?
Na počátku výroby je potřeba vykostěné vepřové maso, jehož povrch se potírá speciální směsí koření, která obsahuje sůl, koriandr, česnek, bylinky, pepř a jalovcové bobulky.
Proč tak voní?
Poté nastává fáze uzení kouřem z jedlového dřeva. Při ní získá šunka nezaměnitelnou uzenou chuť a barvu. Po dvou až třítýdenním dozrávání se naplno rozvine aroma a šunka získá svou jedinečnou chuť.
Připomíná Parmskou, ale právě kvůli výrazné vůni a lahodné chuti jsme si swarzwaldskou šunku oblíbili. Přidáváme ji do spousty jídel, ať už do rizota nebo do těstovin.
Jestli ji máme zrovna v nabídce se můžete podívat v sekci objednávky.
Zobrazit web